Főoldal

2014. 10. 16. PhotoEXPO beszámoló


Kedves régi és új Barátunk!

Nagy öröm volt találkozni Veletek a hétvégén megrendezetett PhotoEXPO-n. Szerencsére sokatokkal év közben is többször összefutunk az üzletben való vásárlásotok vagy workshopon való részvételetek vagy egyéb apropó kapcsán. Egy kiállítás vagy rendezvény azonban mégis mindig egy kicsit más alkalom.

Napok - mit napok (?!) - hetek óta erre készülünk. Leadjuk a rendeléseket a gyártók felé, hogy időben beérkezzenek az újdonságok. Kitaláljuk, hogy milyen termékcsoportokat viszünk ki, nagyjából milyen lesz az elrendezés. Reklámajándékokat kérünk a gyártóktól, hogy senki ne menjen haza üres kézzel. Promóciókat találunk ki, hogy kihagyhatatlan ajánlatokból csemegézhessetek. Megtervezzük a fotózási helyszíneket, készülünk a stúdióvilágítás hangolására. Összeállítjuk a stábot, kiosztjuk a feladatokat. Újabban már a Problog magazint is a kiállítások előtt rakjuk össze, hogy frissen, ropogósan azok kapják meg először, akik jönnek a rendezvényre.

Összegezve, nagy volt az izgalom.

Ezt a forgatókönyvet követte a mostani felkészülés is és kijelenthetjük, hogy a hangulat és a visszajelzéseitek megértek minden fáradozást.

Úgy láttuk, hogy sokatokat érdekeltek a Vanguard és Manfrotto állványok és táskák. Tudjuk, hogy milyen fontos kipróbálni ezeket az eszközöket, hiszen jó eséllyel akár tíz évig is elkísérhetnek titeket a munkátok vagy hobbitok során. Vittünk ki egy EIZO monitort is, mert bizony a képeken végzett utómunkához ma ez számít csúcskategóriának. Rengeteg eszköz, kamera és objektív járt kézről kézre és kifejezetten jó volt látni a sok elégedett pillantást a minőségben tapasztalható fejlődés láttán. Örültetek a Tamron újdonságainak és a Phottix termékek ismét nagy sikert arattak. Tervezzük, hogy egyszer készítünk egy fotósorozatot arról az elkapott pillanatról, amikor valaki először látja azt a képet, amit ő maga készített professzionális stúdiókörülmények között. Elhihetitek, hogy ez, a sokaknál tapasztalt, a döbbenettel és gyermeki örömmel kombinált pillantás, megérne akár egy kiállítást. Persze mert a különbség is óriási. Legyen amatőr vagy profi a fotós, Hensel és Profoto világítástechnikai eszközökkel döbbenetes minőségi különbséget produkál. S akár csak a Taft a hajápolásban, úgy bírják a „gyűrődést” a Colorama hátfalai. Mi is alig hittünk a szemünknek, de két napnyi folyamatos, hangsúlyozom, hogy magas sarkú igénybevétel után, egyetlen ránc és szakadás nélkül csomagoltuk össze őket.Íme, a bizonyíték, hogy a Colorama papír milyen komoly igénybevételnek volt kitéve, de könnyedén megbirkózott vele! 


Minden azért van, hogy jobban megismerhessünk Téged, kedves Fotóbarát! Tudni szeretnénk, hogy honnan jöttél, és merre tartasz, mik a vágyaid, értek-e keserű csalódások, hogy látod a digitális térhódítását, mi érdekel, kiket követsz hazai és nemzetközi viszonylatban, mi az, amire a legbüszkébb vagy.

Szeretnénk minél jobban kiszolgálni téged, hogy a közös szenvedély, ami végső soron összeköt minket, minél több örömet adjon nekünk és természetesen neked! Hogy minél szebb fotósorozatokat és portfóliókat mutathassunk meg a magyarországi fotós közösségnek, mert amire Te büszke vagy, arra mi is nagyon büszkék vagyunk, bármily kicsi részünk is legyen a sikeredben.

Nézd meg a timelapse videónkat a rendezvényről, és ha látod magad vagy neked is jó volt velünk találkozni, kérünk, adj egy like-ot!Terebesi Csaba               

Porszasz Krisztián          

Nyitrai Krisztina               

Zádori Gáborné                 

Józsa András                

Késmárki Erik                   

Zombori Viktor            

Gulyás Kálmán                

Tót Zoltánné                    

Józsa Zsolt                       

Turi Dániel                      

Dr. Zseli József                

Dobosi István                   

Ungvári Jenőné                        

Szűcs Zoltán                     


Köszönjük, hogy meglátogattatok minket, a nyerteseknek szívből gratulálunk!

A bannerhez Marcus Schirrmacher fotóját használtuk, amihez ezúton is gratulálunk!


 

Copyright © 2011 - 2013, Vanguard Magyarország